Demonstratie voor ouders

Ouders/verzorgers willen goede informatie, kinderen willen betrokken worden bij de keuze van een hulpmiddel. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over en een demonstratie van Kurzweil en Alinea. Zo kunt u een verantwoorde keuze maken voor een hulpmiddel dat het beste past bij uw kind.

Voor wie?

Ouders van kinderen met lees- en/of schrijfproblemen die een demonstratie willen zien van dyslexie-ICT-hulpmiddelen en meer informatie willen over de inzet van dyslexie-ICT-hulpmiddelen. Mocht uw zoon of dochter graag mee willen komen, dan kan dat uiteraard.

Inhoud

De volgende hulpmiddelen komen aan bod:

  • Kurzweil 3000: geavanceerd softwareprogramma voor het lezen, schrijven en studeren.
  • Alinea: diverse tools voor het lezen, schrijven en studeren.
  • Read&Write: Een flexibele, superhandige cloudoplossing.

Financiële regelingen voor de aanschaf van dyslexie-ICT hulpmiddelen worden besproken. Ook geeft de trainer voorbeelden van hoe de meest gebruikte hulpmiddelen ingezet kunnen worden, thuis en op school.

Het laatste half uur is er ruimte voor persoonlijk advies. 

Tijd

14.00 - 16.00 uur: demonstratie
16.00 - 16.30 uur: ruimte voor persoonlijk advies 

Kosten

€ 5,- voor elke aanwezige deelnemer bij de demonstratie. 

Datum

  • nieuwe data volgen in het schooljaar 2020/2021

Locatie

Vanaf elke computer met een internetverbinding

Training vol? 

  • Nieuwe trainingen worden iedere schoolvakantie ingepland. Zodra de data bekend zijn vindt u ze in onze nieuwsbrief en op deze website.
  • Wist u dat Lexima Academie ook cursussen voor scholen aanbiedt? Speciale cursussen voor leerlingen (en hun leerkrachten). U kunt de school van uw kind hierop attenderen, zo hoeft uw kind niet te wachten tot er nieuwe data beschikbaar zijn om met een programma te leren werken.