Webinar: Effectieve aanpak: preventie en compenseren

Doelgroep

Deze webinar is speciaal voor onderwijsprofessionals uit het PO die meer informatie willen over een effectieve aanpak met Bouw! en de inzet van compenserende dyslexiesoftware.

Inhoud

We starten met een introductie over de integrale aanpak van Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie. Vervolgens zullen we aan de hand van het programma Bouw! laten we zien hoe de preventieve aanpak werkt. Leerlingen die risico lopen op problemen met lezen en spellen krijgen met Bouw! extra hulp bij het automatiseren van het leesproces. Dit gebeurt preventief, dus nog voor de leerling een achterstand heeft kunnen oplopen. We laten zien hoe het programma werkt en gaan in op de kenmerken van het programma en de doelgroep.

Tijdens deze webinar vertellen we ook hoe compenserende software ondersteuning biedt bij begrijpend lezen, technisch lezen, schrijven en studeren en daarbij de schoolmotivatie verhoogt. De theoretische achtergrond van compenserende software en de toegevoegde waarde ervan voor leerlingen komt aan de orde. Aan de hand van het compenserende programma Read&Write laten we zien hoe de inzet van compenserende software in de praktijk werkt.

Leerdoelen

  • U maakt kennis met belangrijke wetenschappelijke inzichten over Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie.
  • U weet wat een effectieve aanpak voor preventie is.
  • U kent de mogelijkheden van het programma Bouw!.
  • U weet waarom compenserende dyslexiesoftware wordt ingezet.
  • U kent de mogelijkheden van het programma Read&Write..

Deelname is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden.

webinar Effectieve aanpak PenC

Inschrijven

Datum

woensdag 3 juni 2020

Tijd

10.00 - 11.00 uur 

Komt de datum van de webinar u niet uit? U kunt zich gewoon inschrijven, na afloop van de webinar ontvangt u een link en kunt u de volledige webinar op ieder moment terug kijken.

Kosten

Deelname is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden.

Locatie

Vanaf elke computer met een internetverbinding.