Kurzweil, Read&Write, Sprint (Plus) of Alinea voor onderwijsprofessionals

Het doel van deze vaardigheidstraining is kennis, kunde en vaardigheden te ontwikkelen om een hulpmiddel verantwoord te integreren in het dagelijkse handelen in de klas. U krijgt handvatten om meteen de volgende dag uw leerlingen te ondersteunen die met Kurzweil 3000, Read&Write, Sprint (Plus) of Alinea werken. Belangrijke thema's zijn praktijkgericht, organiseren en motiveren. 

Doelgroep

De vaardigheidstraining Kurzweil, Read&Write, Sprint (Plus) of Alinea is bedoeld voor onderwijsprofessionals, leerkrachten, docenten en IB'ers die hun leerlingen met dyslexie willen ondersteunen met Kurzweil 3000, Read&Write, Sprint (Plus) of Alinea. 

Inhoud 

Een training Kurzweil 3000, Read&Write, Sprint Plus of Alinea kan op maat worden aangeboden:

  • een training basisvaardigheden met de belangrijkste lees-, schrijf- en studeerfuncties. 
  • een training geavanceerde vaardigheden voor verdere verdieping. 
  • een scan- en bewerktraining waarbij u aan de slag gaat met het scannen en bewerken van documenten voor Kurzweil of Sprint Plus. 
  • een training waarbij u inspiratie opdoet voor het implementeren van een hulpmiddel binnen uw dagelijkse onderwijssituatie.

De precieze inhoud van de training zal met u worden afgestemd. Lexima Academie heeft op al deze fronten, naast ICT-kennis, de specifieke deskundigheid in huis om voor u een effectieve training te verzorgen.

Tip: plan een terugkomdag!

Om de vaardigheid van uw collega's met Kurzweil, Read&Write, Sprint (Plus) of Alinea goed te trainen adviseren wij om twee dagdelen te plannen voor een vaardigheidstraining. De inhoud van beide middagen kunnen samen met u worden afgestemd. Vaak wordt er gekozen om op de eerste middag in te zoomen op de basisvaardigheden (lezen, schrijven en studeren), de tweede middag staat dan in het teken van specifieke vragen, gevorderde vaardigheden, het scannen en bewerken van bestanden of de implementatie op school. 

Aantal deelnemers

8-18 personen

Tijd

1 of 2 dagdelen à 2,5 uur

Neem contact op met Lexima Academie om een datum en tijdstip af te stemmen. 

Telefoon: 033 434 80 00
E-mail:    educatie@lexima.nl    

Kosten

  • 1 dagdeel (2,5 uur) € 1.200,-
  • 2 dagdelen (2x 2,5 uur)
    € 1.650,-

deze bedragen zijn inclusief btw en reiskosten