Bouw!en aan een preventieve aanpak van leesproblemen: update vanuit de onderzoekers

Dr. Haytske Zijlstra en Fae van der Weijden, MSc

Over de lezing

Tijdens deze interactieve lezing worden de actuele resultaten van het praktijkgerichte onderzoek naar het interventieprogramma Bouw! met u gedeeld. Zowel de effecten op casusniveau, als 'best practices' voor de implementatie van Bouw! komen aan de orde. Een interessante presentatie voor scholen die net gestart zijn of al langer met Bouw! werken. 

Over de sprekers

Dr. Haytske Zijlstra
Haytske Zijlstra is docent aan de Universitaire Pabo van Amsterdam en doet onderzoek naar de preventieve aanpak van lees- en spellingproblemen. Ze is gepromoveerd op het programma Bouw! Op dit moment voert ze een grootschalig onderzoek uit naar de preventieve aanpak van laaggeletterdheid en dyslexie in de Hoeksche Waard. In dit project worden ieder jaar 700 kleuters gescreend en gevolgd in hun ontwikkeling. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan een bewezen effectieve preventieve aanpak in de school praktijk. 

Fae van der Weijden, MSc.
Fae is bezig met een promotieonderzoek aan de UvA dat zich richt op de implementatie van het interventieprogramma Bouw!. Zij heeft na de Pabo een masteropleiding onderwijskunde/orthopedagogiek afgerond. Ze was voorheen werkzaam als orthopedagoog bij de Johan de Wittscholengroep.

terug naar het programma >>

Inschrijven

voor de Masterclass op
donderdag 14 november 2019

Locatie

KAS evenementenlocatie
Bleek 13
3447 GV  Woerden

Locatie De Kas

Locatie De Kas interieur

Tijd

13.00 - 16.00 uur,  aansluitend een borrel tot 17.00 uur

Studiebelasting

3 uur

Kosten

€ 175,- per persoon

Datum

  • donderdag 14 november 2019

Accreditatie

Accreditatie voor deze Masterclass is aangevraagd bij:
- NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)

Lexima Academie 2