WoDy lees- en spellingssoftware

Tijdens de training leert u WoDy optimaal inzetten bij leerlingen met schrijf-, stel- of spelproblemen. Belangrijke thema's zijn ondersteunen, compenseren en praktijkgericht.

Doelgroep

IB-ers, docenten, RT-ers, dyslexiecoaches en andere onderwijsprofessionals die leerlingen/volwassenen met schrijfproblemen goed willen kunnen ondersteunen met de WoDy Taaltool. 

Inhoud

De training wordt gestart met de ondersteuning die WoDy kan bieden bij het schrijven van teksten en verslagen. De woordvoorspeller, met daarin ondersteuning voor werkwoorden, homofonen en samenstellingen wordt besproken. Ook de toepassing van WoDy bij het schrijven van teksten in het Engels, Duits en Frans wordt toegelicht. Het lezen en begrijpen van teksten, met behulp van de voorleesfunctie en woordenboeken, komt het tweede deel van de training aan bod. Na afloop van de training kunt u de mogelijkheden van het programma optimaal benutten in de begeleiding van leerlingen/volwassenen met schrijf-, stel- of spelproblemen. Voor de leerlingen/volwassenen zullen dergelijke taken makkelijker en minder tijdrovend zijn wanneer ze WoDy gebruiken. Er is ruimte voor uw vragen en na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat.

Werkwijze

  • Centrale instructie en praktisch werken wisselen elkaar af.
  • Er wordt gewerkt met gereedstaande laptops.
  • Er wordt gewerkt in tweetallen.

Leerdoelen

  • U weet hoe een leerling WoDy kan toepassen bij het schrijven van teksten.
  • U weet hoe een leerling WoDy kan toepassen bij het lezen van teksten.
  • U bent voldoende handelsbekwaam om een leerling met het programma WoDy goed te begeleiden.

Tijd

13.00 - 16.00 uur

Kosten

€ 155,00 per persoon, inclusief cursusmateriaal
20% korting voor de 2e en elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie en bij gelijktijdige aanmelding

Datum

  • op dit moment nog niet bekend

Locatie

Leusden